Spitskool met ei & pindasaus
641kcal Per persoon
32g Eiwit
65g Koolhydraten
28g Vet
10g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ei
- 100 gram magere kwark
- 1 eetlepel pindakaas
- ½ theelepel sambal
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 200 gram spitskool, voorgesneden
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
- Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de kool, het ei en de pindasaus.
Tip van FitChef
Uiteraard kun je ook een hele spitskool kopen en deze zelf kleinsnijden.