Spitskool met ei & pindasaus
Spitskool met ei & pindasaus
641kcal Per persoon
32g Eiwitten
65g Kh
28g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ei
- 100 gram magere kwark
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram spitskool, voorgesneden
Spitskool met ei en pindasaus doet ons denken aan gado gado en smaakt dus superlekker! We hebben hier de pindasaus met kwark en sambal gemaakt. Er zitten zo wat minder kilocalorieën in. Geniet van je gezonde gado gado!
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
- Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met de spitskool met ei en pindasaus.
Tip van FitChef
1. Roer wat vers limoensap door de pindasaus.
2. Garneer de spitskool met verse koriander of peterselie.