Spitskool met ei & pindasaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
641kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ei
  • 100 gram magere kwark
  • 1 eetlepel pindakaas
  • ½ theelepel sambal
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
  3. Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met de kool, het ei en de pindasaus.

Tip van FitChef

Uiteraard kun je ook een hele spitskool kopen en deze zelf kleinsnijden.