Nieuw!
Quinoa maaltijdsalade met kikkererwten
Quinoa maaltijdsalade met kikkererwten
728kcal Per persoon
25g Eiwitten
103g Kh
24g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 150 gram wortel
- 30 gram witte kaas (feta)
- 1 bosuitje
- 30 gram rozijnen
- 1 handje rucola (30 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ citroen
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Was ondertussen de wortel en rasp deze.
- Verkruimel de feta en snijd het bosuitje in ringetjes. Doe dit samen met de kikkererwten, rozijnen en rucola in een kom.
- Maak een dressing van de olie, 1 eetlepel citroensap, mosterd, honing en kaneel.
- Giet de quinoa af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken.
- Meng de quinoa en dressing door de rest van de ingrediënten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoa maaltijdsalade met kikkererwten in een kom of diep bord.
Tip van FitChef
Probeer deze quinoamaaltijdsalade eens met verse koriander!