Nieuw!

Quinoa maaltijdsalade met kikkererwten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
728kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
103g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
22g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 150 gram wortel
  • 30 gram witte kaas (feta)
  • 1 bosuitje
  • 30 gram rozijnen
  • 1 handje rucola
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ citroen
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 snufje kaneel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Voor deze quinoa maaltijdsalade beginnen we met het bereiden van de quinoa volgens de verpakking.
  2. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Was ondertussen de wortel en rasp deze.
  3. Verkruimel de feta en snijd het bosuitje in ringetjes. Doe dit samen met de kikkererwten, rozijnen en rucola in een kom.
  4. Maak een dressing van de olie, 1 eetlepel citroensap, mosterd, honing en kaneel.
  5. Giet de quinoa af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken.
  6. Meng de quinoa en dressing door de rest van de ingrediënten en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de quinoa maaltijdsalade met kikkererwten in een kom of diep bord.

Tip van FitChef

Probeer deze quinoamaaltijdsalade eens met verse koriander!