Nieuw!
Quinoa pilav met courgette, venkel & kabeljauw
Quinoa pilav met courgette, venkel & kabeljauw
636kcal Per persoon
35g Eiwitten
79g Kh
20g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 70 gram quinoa
- 1 blokje groentebouillon
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw ontdooien.
- Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen er af. Snijd het loof van de stelen en hak dit fijn (dit gebruik je later als garnering). Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
- Was de courgette en snijd deze in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan. Bak hierin de venkel en courgette 2 minuten. Voeg dan quinoa toe en bak dit een minuut mee. Voeg 200 ml water samen met het bouillonblokje toe. Laat dit 13 minuten door pruttelen op laag vuur. Dek eventueel af met een deksel en roer regelmatig door.
- Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de quinoa pilav met de kabeljauw op een bord. Garneer met de venkel loof.
Tip van FitChef
Garneer eens met wat vers gehakte dille of serveer een schijfje citroen bij de kabeljauw.