Nieuw!
Rendang van linzen met sperziebonen & bloemkoolrijst
Rendang van linzen met sperziebonen & bloemkoolrijst
315kcal Per persoon
11g Eiwitten
27g Kh
18g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 50 gram linzen, uit blik
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- ½ ui
- ½ rode peper
- 1 bosuitje
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- ½ theelepel honing (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de ui en de rode peper fijn en snijd de bosui in ringetjes.
- Maak de kruidenpasta door de knoflook, gember, ui, rode peper, kurkuma, komijnpoeder, kaneel en honing in een keukenmachine of met een vijzel te malen tot een gladde pasta. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
- Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3-5 minuten. Voeg de kokosmelk, sperziebonen en sojasaus toe en roer goed. Laat de sperziebonen 5-7 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
- Voeg de linzen en spinazie toe en roer totdat de spinazie begint te slinken. Voeg indien nodig een scheutje water toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
- Breng ondertussen water aan de kook in een andere pan. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 minuten totdat deze gaar is.
- Breng de linzenrendang op smaak met zout en peper, serveer met bloemkoolrijst en garneer met de bosui.
Benodigdheden:
- vijzel
Tip van FitChef
1. Nog lekkerder met een beetje limoensap en verse koriander.
2. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten; de meeste heb je waarschijnlijk al in huis en deze rendang van linzen is het absoluut waard!