Nieuw!
Rijst met tuinerwten & kip en banaan in kerriesaus
Rijst met tuinerwten & kip en banaan in kerriesaus
796kcal Per persoon
41g Eiwitten
120g Kh
17g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ rode peper
- 1 ui
- 1 banaan
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 50 ml kookzuivel
- 10 gram rozijnen
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de tuinerwten in 4 minuten gaar in een pan met water.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd het teentje knoflook en de rode peper fijn en snipper de ui. Snijd de banaan in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de kipblokjes, kerrie en kurkuma toe aan de pan en bak dit 4 minuten mee.
- Roer de kookzuivel, sap van een halve limoen en rozijnen door de pan met kip. Laat dit 2 à 3 minuten zacht doorkoken tot de saus indikt. Roer als laatste de plakjes banaan door de pan en verwarm kort mee.
- Serveer de rijst met de tuinerwten en kip en banaan in kerriesaus.
Tip van FitChef
1. Rooster wat amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi dit over de rijst met tuinerwten en kip en banaan in kerriesaus
2. In plaats van kookzuivel kun je ook kokosmelk gebruiken.