Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijst met zoete aardappel, champignons & bosui

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met zoete aardappel, champignons & bosui
647kcal Per persoon
Eiwitten
15g Eiwitten
Kh
116g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram zoete aardappel
  • 150 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 40 gram rozijnen
  • 75 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm. 
  3. Verwarm de olie in een hapjespan. Voeg de zoete aardappel en champignons toe samen met de helft van het kerriepoeder en roerbak 8-10 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg dan de rijst toe samen met de bosui en bak nog even mee totdat de rijst knapperig is.
  4. Maak een sausje van de yoghurt en de rest van de kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met het kerriesausje.

Tip van FitChef

Bestrooi dit gerecht met fijngehakte peterselie.