Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Rijstsalade met falafel & pestodressing

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstsalade met falafel & pestodressing
732kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
95g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 8 falafel balletjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 10 cherry tomaten
  • 1 eetlepel groene pesto (15 g)
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet vervolgens af en laat een beetje afkoelen.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de falafelballetjes goudbruin in 3 minuten.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de rode ui. Halveer de tomaatjes. Doe de groenten samen met de rijst in een schaal of kom.
  4. Maak een dressing van de andere helft van de olie, pesto, mosterd en het sap uit de citroen. Giet de dressing bij de salade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijstsalade met de falafelballetjes op een bord.

Tip van FitChef

1. Je kunt de bleekselderij vervangen door komkommer of de rijst door bulgur.
2. Deze rijstsalade met falafel is ook lekker met verse dille.