Rijstsalade met halloumi
Rijstsalade met halloumi
692kcal Per persoon
27g Eiwitten
65g Kh
36g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 1 bosuitje
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 8 cherry tomaten
- ½ komkommer
- 75 gram halloumi
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes.
- Verwarm de helft van de olie in een pan, voeg de paprikablokjes toe en bak 3 minuten. Voeg dan de kruiden en bosui toe en bak dit een minuut mee. Voeg de rijst toe en roer alles door elkaar. Doe hierna de rijst in een kom en laat dit een beetje afkoelen.
- Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Meng de tomaatjes en komkommer door de rijstsalade.
- Snijd de halloumi in blokjes en verwarm de rest van de olie in dezelfde pan waarin je de paprika gebakken hebt. Bak hierin de halloumi op middelhoog vuur goudbruin.
- Serveer de rijstsalade met de halloumiblokjes in een diep bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
Het is lekker om wat verse peterselie of stukjes bleekselderij toe te voegen aan deze rijstsalade.