Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel & mandarijn

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel & mandarijn
503kcal Per persoon
Eiwitten
20g Eiwitten
Kh
47g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 75 gram edamame bonen
  • 1 rode paprika
  • 1 mandarijn
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 5 falafel balletjes
  • ½ citroen
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten en laat even afkoelen.
  2. Spoel ondertussen de edamameboontjes in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Snijd de paprika in blokjes. Pel de mandarijn en haal de partjes los. Meng de boontjes met paprika en mandarijn in een grote kom.
  4. Pers het teentje knoflook en snijd het plakje gember heel fijn. Zet dit even apart.
  5. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes goudbruin in 3 minuten.
  6. Maak ondertussen in een klein kommetje een dressing van de andere helft van de olie, 1 eetlepel citroensap, honing, sojasaus, knoflook en gember.
  7. Schep de bloemkoolrijst in de kom met groenten en mandarijn. Schenk de dressing erover en hussel alles doorelkaar. Breng naar wens op smaak met peper.
  8. Serveer de bloemkoolrijstsalade in een diep bord en leg de falafelballetjes erbij.

Tip van FitChef

Deze rijstsalade van bloemkoolrijst is ook lekker met wat komkommer en bosui.