Rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel & mandarijn
Rijstsalade van bloemkoolrijst met falafel & mandarijn
503kcal Per persoon
20g Eiwitten
47g Kh
26g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram bloemkoolrijst
- 75 gram edamame bonen
- 1 rode paprika
- 1 mandarijn
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 5 falafel balletjes
- ½ citroen
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten en laat even afkoelen.
- Spoel ondertussen de edamameboontjes in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de paprika in blokjes. Pel de mandarijn en haal de partjes los. Meng de boontjes met paprika en mandarijn in een grote kom.
- Pers het teentje knoflook en snijd het plakje gember heel fijn. Zet dit even apart.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes goudbruin in 3 minuten.
- Maak ondertussen in een klein kommetje een dressing van de andere helft van de olie, 1 eetlepel citroensap, honing, sojasaus, knoflook en gember.
- Schep de bloemkoolrijst in de kom met groenten en mandarijn. Schenk de dressing erover en hussel alles doorelkaar. Breng naar wens op smaak met peper.
- Serveer de bloemkoolrijstsalade in een diep bord en leg de falafelballetjes erbij.
Tip van FitChef
Deze rijstsalade van bloemkoolrijst is ook lekker met wat komkommer en bosui.