Rijstschotel van bloemkoolrijst met courgette & tonijn
Rijstschotel van bloemkoolrijst met courgette & tonijn
403kcal Per persoon
50g Eiwitten
24g Kh
12g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram cannellini bonen
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Spoel de bonen in een vergiet af met koud water. Doe ook de tonijn in het vergiet en laat uitlekken.
- Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak dit in 5 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de bonen en tonijn toe en roer dit door de courgette. Verwarm 2 minuten mee.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten en schep dit door het mengsel van courgette en tonijn.
- Schep de rijstschotel op een bord en breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Verdeel wat citroensap en/of sambal over de rijstschotel.