Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijstschotel van bloemkoolrijst met courgette & tonijn

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijstschotel van bloemkoolrijst met courgette & tonijn
403kcal Per persoon
Eiwitten
50g Eiwitten
Kh
24g Kh
Vetten
12g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram cannellini bonen
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de bonen in een vergiet af met koud water. Doe ook de tonijn in het vergiet en laat uitlekken.
  2. Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm de olie in een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak dit in 5 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de bonen en tonijn toe en roer dit door de courgette. Verwarm 2 minuten mee.
  4. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten en schep dit door het mengsel van courgette en tonijn.
  5. Schep de rijstschotel op een bord en breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Verdeel wat citroensap en/of sambal over de rijstschotel.