Rijstschotel van bloemkoolrijst met kurkuma & garnalen
Rijstschotel van bloemkoolrijst met kurkuma & garnalen
324kcal Per persoon
30g Eiwitten
23g Kh
12g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 60 gram doperwten, uit blik
- 40 gram maïs
- 125 gram wortel
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 theelepel kurkuma (2 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Spoel de doperwten en maïs af in een vergiet en laat uitlekken. Was de wortel, snijd in plakjes en halveer deze. Snijd het bosuitje in ringetjes en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en voeg hier de wortel aan toe. Wok dit zo’n 4 minuten. Voeg dan de garnalen en knoflook toe en wok dit 2 minuten mee. Doe de doperwten, maïs, bosui en kurkuma in de pan en bak dit ook 2 minuten mee.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in zo'n 2 minuten en voeg dit samen met de sojasaus toe aan de wok. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijstschotel op een bord.
Tip van FitChef
Om deze rijstschotel extra pittig te maken, bak je even een gedroogd pepertje mee.