Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rode curry met linzen & Shanghai paksoi

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Rode curry met linzen & Shanghai paksoi
620kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
94g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
22g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram linzen, uit blik
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel rode currypasta
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze smaakvolle rode curry met linzen en Shanghai paksoi komen wij die druilerige, Hollandse herfstdagen wel door! Dit gerecht zit echt boordevol groenten en is dus ontzettend goed voor je weerstand. Maar buiten dit is het vooral een heel lekker recept, wat ook nog eens erg gemakkelijk te maken is.

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Spoel de linzen en de kikkererwten in een vergiet onder de kraan.
  3. Snijd de paksoi in de lengte in parten. Snijd de tomaten in partjes.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 1 minuut totdat het gaat geuren. Zet het vuur wat hoger en voeg de paksoi en de tomaten toe. Roerbak een paar minuten. 
  5. Voeg de linzen en kikkererwten toe aan het paksoimengsel. Voeg zoveel water toe zodat de curry smeuïg wordt. Laat dit nog 5 minuten doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met de rijst.

Tip van FitChef

1. Het is lekker om de curry te garneren met een schijfje limoen en verse koriander. Houd je niet van koriander, neem dan eens verse krul- of bladpeterselie.
2. Wil je graag vegan curry maken? Let dan op de ingrediënten van de currypasta. Hier zitten vaak dierlijke producten in, maar er bestaan zeker ook veganistische currypasta's!