Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rode curry met linzen, Shanghai paksoi & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Rode curry met linzen, Shanghai paksoi & bloemkoolrijst
372kcal Per persoon
Eiwitten
19g Eiwitten
Kh
43g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
20g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram linzen, uit blik
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 krop Shanghai paksoi
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze smaakvolle rode curry met linzen, Shanghai paksoi en bloemkoolrijst komen wij die druilerige, Hollandse herfstdagen wel door! Dit gerecht zit echt boordevol groenten en is dus ontzettend goed voor je weerstand. Maar buiten dat is het vooral een heel lekker recept, wat ook nog eens erg gemakkelijk te maken is.

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de linzen en de kikkererwten in een vergiet onder de kraan.
  2. Snijd de paksoi in de lengte in parten. Snijd de tomaten in partjes.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 1 minuut totdat het gaat geuren. Zet het vuur wat hoger en voeg de paksoi en de tomaten toe. Roerbak een paar minuten. 
  4. Voeg de linzen en kikkererwten toe aan het paksoimengsel. Voeg zo veel water toe zodat de curry smeuïg wordt. Laat dit nog 5 minuten doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  6. Serveer de rode curry met de bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

1. Het is lekker om de curry te garneren met een schijfje limoen en verse koriander. Houd je niet van koriander, neem dan eens verse krul- of bladpeterselie.
2. Wil je graag vegan curry maken? Let dan op de ingrediënten van de currypasta. Hier zitten vaak dierlijke producten in, maar er bestaan zeker ook veganistische currypasta's!