Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Roerbak van runderreepjes & sperziebonen met bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Roerbak van runderreepjes & sperziebonen met bloemkoolrijst
363kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
17g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 125 gram runderreepjes
  • 150 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de sperziebonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pers de knoflook boven een diep bord uit en meng de sambal en runderreepjes erdoor. Laat 5 minuten marineren. 
  3. Snijd intussen champignons in plakjes en de ui in dunne partjes. 
  4. Spoel de sperziebonen in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. 
  5. Verwarm de olie in een wokpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin. Schep de ui en de champignons erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep tot slot de sperziebonen erdoor en warm alles al omscheppend goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  7. Serveer de roerbak van runderreepjes met de bloemkoolrijst.

Tip van FitChef

1. Deze roerbak van runderreepjes is lekker met een scheutje sojasaus.
2. Vervang de champignons door shiitakes.