Roerbak van runderreepjes & sperziebonen met bloemkoolrijst
Roerbak van runderreepjes & sperziebonen met bloemkoolrijst
363kcal Per persoon
36g Eiwitten
18g Kh
17g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 125 gram runderreepjes
- 150 gram champignons
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Bereid de sperziebonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pers de knoflook boven een diep bord uit en meng de sambal en runderreepjes erdoor. Laat 5 minuten marineren.
- Snijd intussen champignons in plakjes en de ui in dunne partjes.
- Spoel de sperziebonen in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Verwarm de olie in een wokpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin. Schep de ui en de champignons erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep tot slot de sperziebonen erdoor en warm alles al omscheppend goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de roerbak van runderreepjes met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Deze roerbak van runderreepjes is lekker met een scheutje sojasaus.
2. Vervang de champignons door shiitakes.