Nieuw!
Roerbakschotel met broccoli, kip & ananas
Roerbakschotel met broccoli, kip & ananas
344kcal Per persoon
32g Eiwitten
28g Kh
11g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram ananas stukjes (diepvries)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 125 gram wortel
- 1 bosuitje
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Laat de ananas op een bordje ontdooien.
- Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de wortel in plakjes. Snijd het bosuitje in stukjes. Snijd de de kip in blokjes. Pers het teentje knoflook uit.
- Verwarm de olie in een wokpan en bak hierin de kipstukjes in zo’n 4 minuten gaar. Voeg de knoflook toe samen met de wortel, ketjap en 3 eetlepels water. Stoof de wortel gaar in zo’n 5 minuten. Voeg als laatste de voorgekookte broccoli en ananas toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit een minuutje mee.
- Serveer de roerbak op een diep bord en breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Vervang de kip door vegetarische balletjes of falafel voor een vega roerbakschotel.
2. Voeg wat verse gember en kurkuma toe en bak dit even mee.