Rookvlees carpaccio met mozzarella & tomatensalsa
Rookvlees carpaccio met mozzarella & tomatensalsa
248kcal Per persoon
25g Eiwitten
6g Kh
14g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 2 eetlepels basilicum, vers
- 125 gram mozzarella
- 4 tomaten
- ½ citroen
- 15 plakken rookvlees
Zo maak je dit recept
Weer eens wat anders: carpaccio van rookvlees. Je kunt dit recept natuurlijk ook met het speciale carpacciovlees – dungesneden rauwe ossenhaas – maken.
- Snijd de basilicum in reepjes en bewaar 2 toefjes voor garnering.
- Dep de mozzarella goed droog met keukenpapier en snijd de bol in blokjes. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Meng de mozzarella met wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Dep de partjes goed droog met keukenpapier en snijd ze in heel kleine blokjes. Doe de tomaatblokjes over in een kom en knijp er wat citroensap boven uit. Maal er wat peper boven en schep er 1 eetlepel basilicum door.
- Spreid de plakjes rookvlees uit op 2 borden, zorg dat de borden helemaal bedekt zijn. Schep de mozzarellablokjes in het midden en verdeel de tomatensalsa en resterende basilicumreepjes over de carpaccio. Garneer met een toefje basilicum.
Tip van FitChef
1. Deze carpaccio van rookvlees is lekker met puntjes geroosterd volkoren brood.
2. Maak dit gerecht slanker en vervang de mozzarella door cottage cheese.