Nieuw!
Salade met biet, geroosterde wortel & kalkoen
Salade met biet, geroosterde wortel & kalkoen
472kcal Per persoon
26g Eiwitten
16g Kh
34g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram wortel
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 75 gram kalkoen spekreepjes, mager
- 2 mini rode bietjes, gekookt
- 1 handje veldsla (30 g)
- 50 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de wortel in plakjes. Besprenkel de wortel met ⅓ van de olie en bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat in de oven en rooster de wortel 17 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm ⅓ van de olie in een koekenpan. Bak de kalkoenspekreepjes in zo’n 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Snijd de bieten in blokjes.
- Doe de sla in een schaal, voeg hier de wortel, kalkoen en biet aan toe. Verkruimel de feta er overheen met je handen.
- Roer in een klein schaaltje de rest van de olie, balsamico en wat peper en zout door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed met elkaar.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
1. In deze salade met biet kun je de geroosterde wortel ook vervangen door geroosterde pompoen.
2. Voor wat extra pit, bak je wat chiliflakes mee met de kalkoen.