Nieuw!
Salade met gebakken zalm, avocado & pestodressing
Salade met gebakken zalm, avocado & pestodressing
694kcal Per persoon
42g Eiwit
12g Koolhydraten
53g Vet
11g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
- 1 ei
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- ½ avocado
- 25 gram mozzarella
- 1 handje veldsla
- 2 theelepels groene pesto
- 1 theelepel mosterd
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien.
- Kook het ei in een pannetje water 6-8 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel het ei. Snijd het vervolgens in stukjes.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm gaar in zo’n 8 minuten tot deze een krokant korstje heeft.
- Halveer ondertussen de cherry tomaten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes.
- Doe de sla in een kom samen met de tomaatjes, ui, avocado, mozzarella en ei. Leg de gebakken zalm bovenop.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, pesto, mosterd en het sap uit de citroen. Giet de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Lekker met wat gebakken pijnboompitten.
2. Top af met wat Parmezaanse kaas.