Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Salade met gebakken zalm, avocado & pestodressing

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Salade met gebakken zalm, avocado & pestodressing
694kcal Per persoon
Eiwitten
42g Eiwitten
Kh
12g Kh
Vetten
53g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 8 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • ½ avocado
  • 25 gram mozzarella
  • 1 handje veldsla (30 g)
  • 2 theelepels groene pesto (10 g)
  • 1 theelepel mosterd (10 g)
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze superlekkere salade met gebakken zalm, avocado en pestodressing zet je een complete maaltijd op tafel. Simpel om te maken en lekker! Dit heerlijke en gezonde gerecht bevat behoorlijk wat eiwitten en is juist laag in koolhydraten. En om deze salade te maken kost je slechts een kwartiertje van je tijd. Je kan dit gerecht ook eens maken met (gerookte) makreel!

Zo maak je dit recept

  1. Haal de zalm uit de diepvries en laat ontdooien.
  2. Kook het ei in een pannetje water 6-8 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel het ei. Snijd het vervolgens in stukjes.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm gaar in zo’n 8 minuten tot deze een krokant korstje heeft.
  4. Halveer ondertussen de cherry tomaten. Snijd de ui in halve ringen. Snijd het vruchtvlees van de avocado in reepjes. Snijd de mozzarella in blokjes.
  5. Doe de sla in een kom samen met de tomaatjes, ui, avocado, mozzarella en ei. Leg de gebakken zalm bovenop.
  6. Maak een dressing van de andere helft van de olie, pesto, mosterd en het sap uit de citroen. Giet de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Lekker met wat gebakken pijnboompitten.
2. Top af met wat Parmezaanse kaas.