Nieuw!
Salade met kip, edamame boontjes & pindadressing
Salade met kip, edamame boontjes & pindadressing
471kcal Per persoon
50g Eiwitten
14g Kh
24g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 1 blokje kippenbouillon
- 125 gram kipfilet
- 100 gram edamame bonen
- 5 radijsjes
- 125 gram wortel
- 1 krop baby romaine sla
- ½ eetlepel (olijf)olie (5 ml)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- ½ limoen
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
Deze salade met kip, edamame boontjes en een pindadressing is niet alleen een lust voor het oog, hij is ook top van smaak en bevat een hoop gezonde voedingsstoffen! Volop genieten dus!
Zo maak je dit recept
- Breng een pan water samen met het bouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilet hier in zijn geheel in en laat in zo’n 15-17 minuten gaar koken.
- Spoel ondertussen de edamame boontjes in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de radijsjes in plakjes en de wortel in reepjes.
- Haal de sla blaadjes los van de krop, was deze en schud het water er goed van af. Snijd de sla in reepjes.
- Verdeel de sla reepjes samen met de edamame boontjes, radijsjes en wortel in een schaal.
- Leg de gare kip op een snijplank en trek deze met 2 vorken in dunne reepjes. Laat dit een beetje afkoelen.
- Maak een dressing van de olie, sojasaus, een theelepel limoensap, pindakaas en een eetlepel heet water.
- Verdeel de kip op de salade en schenk de dressing erover. Breng op smaak met wat peper.
Tip van FitChef
1. Garneer de salade met sesamzaadjes of wat gehakte pinda’s. Rooster deze even voor nog meer smaak!
2. Voeg eens wat geraspte gember toe aan de dressing of sambal als je van pittig houdt.