Salade met gerookte zalm, bietjes & sinaasappel
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 8 cherry tomaten
- 2 mini rode bietjes, gekookt
- 1 sinaasappel
- 1 handje gemengde sla (30 g)
- 50 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Salades eten is de perfecte manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Met een salade als lunch zit je halverwege de dag al bijna aan de aanbevolen hoeveelheid van minimaal 250 gram per dag. Maar hoe meer, hoe beter het is natuurlijk in het geval van groenten. In dit recept hebben we de heerlijke smaken van gerookte zalm en bietjes gecombineerd. De frisse sinaasappel maakt het af. Wees ook niet bang om wat vet toe te voegen. Sterker nog, vetten zijn belangrijk voor de opname van voedingsstoffen. Neem dan wel gezonde vetten, zoals avocado, noten of olijfolie. Of zoals in deze salade met gerookte zalm, bietjes en sinaasappel de dressing van olijfolie en de vette vis. Geniet van deze heerlijke en gezonde salade!
Zo maak je dit recept
- Snijd de komkommer in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de bietjes in partjes. Schil de sinaasappel en snijd in de breedte in plakjes.
- Meng de sla in een kom met de groenten en sinaasappelplakjes. Leg de plakjes zalm erbovenop.
- Maak een dressing van de olie, honing, mosterd en azijn. Verdeel de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Neem de salade mee in een afgesloten bakje voor als je ergens anders dan thuis luncht.