⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u40m28s

Salade met tuinbonen & falafel balletjes

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
372kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
27g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 175 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ komkommer
  • 50 gram cottage cheese
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 krop baby romaine sla
  • 5 falafel balletjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Doe de tuinbonen over in een vergiet en schenk er royaal kokend water over. Laat goed uitlekken. Zo ontdooien de tuinbonen snel.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 3-4 minuten goudbruin en krokant.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes van 1 cm dik en snijd de plakjes in vieren. Meng de ontdooide tuinbonen in een kom met komkommer, cottage cheese, oregano en wat zout en versgemalen peper.
  4. Snijd het kontje van het kropje sla, maak de blaadjes los en verdeel ze in een wijde kom. Schep de tuinbonensalade erop. Leg de falafelballetjes op de tuinbonensalade.

Tip van FitChef

1. Garneer met verse oregano.
2. Voeg wat cayennepeper toe aan het cottage cheesemengsel.