Salade met venkel, gerookte zalm & avocado
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 krop baby romaine sla
- ½ komkommer
- ½ avocado
- 50 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ citroen
Met deze salade met venkel, gerookte zalm en avocado zit je goed! Een bord boordevol gezondheid zet je met dit recept op tafel. Vezels, gezonde vetten en eiwitten zitten erin en juist weinig koolhydraten. Dit lunchgerecht, wat uiteraard 's avonds net zo lekker smaakt, bevat een berg vitamines en je maakt het al klaar in 10 minuten! Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Was de venkel, snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
- Maak de slabladeren van de baby romaine los, was deze, schud goed uit en snijd in reepjes.
- Snijd de komkommer en avocado in plakjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
- Meng alle ingrediënten in een schaal en besprenkel de salade met de olie en een eetlepel citroensap. Hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Bereid deze lunch met sla, venkel, gerookte zalm en avocado in een afsluitbaar bakje om deze gemakkelijk met je mee te kunnen nemen.
2. Eet je dit gerecht ergens anders? Besprenkel dan de avocado met wat citroensap om het verkleuren tegen te gaan. Of snij de avocado pas in plakjes op het laatste moment.
3. Verdeel wat fijngehakte verse dille en pijnboompitjes over de salade.