Venkelsalade met notenmix & rozijnen
Venkelsalade met notenmix & rozijnen
413kcal Per persoon
12g Eiwitten
54g Kh
17g Vetten
14g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 bosuitje
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 30 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Snijd de onderkant van de venkel en snijd daarna in heel dunne plakken. Bewaar het venkelgroen.
- Snijd de bosui in dunne plakjes. Hak de gemengde noten grof.
- Maak een dressing van de yoghurt met peper en zout.
- Meng de venkel met de bosui en rozijnen in een kom. Verdeel de dressing erover en bestrooi de venkelsalade met de gehakte noten.
Tip van FitChef
1. Eet je buiten de deur? Schep de salade in een afsluitbare bak. Neem de dressing apart in een klein bakje mee.
2. Rooster de noten eerst goudbruin in een droge koekenpan.