Nieuw!
Venkelsalade met ei & rookvleesschotsen
Venkelsalade met ei & rookvleesschotsen
259kcal Per persoon
22g Eiwitten
21g Kh
10g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 3 eieren
- 5 plakken rookvlees
- 4 zwarte olijven
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel
- 1 ½ theelepel mosterd (15 g)
- 60 gram skyr, naturel
- 100 gram spinazie
Zo maak je dit recept
Plakjes rookvlees kun je net als ontbijtspek en rauwe ham knapperig bruin bakken. Na afkoelen kun je de plakjes dan in schotsen breken.
- Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
- Spreid de plakjes rookvlees uit in een antiaanbakkoekenpan en bak ze op matig hoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Halveer de olijven. Halveer de venkel en verwijder de stelen. Schaaf of snijd de venkelhelften tot aan het kontje in flinterdunne repen.
- Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd 2 eieren elk in 4 partjes. Prak in een kom het laatste ei met een vork heel fijn.
- Halveer de sinaasappel en pers één helft uit. Roer het sinaasappelsap met mosterd, skyr, wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de spinazie en venkel luchtig door de dressing.
- Verdeel de salade over wijde kommen. Breek de plakjes rookvlees in schotsen en steek ze in de venkelsalade. Leg de partjes ei en de olijven ertussen.
Tip van FitChef
Deze venkelsalade is lekker met een ciabatta of een dikke snee volkoren vloerbrood.