Nieuw!

Venkelsalade met ei & rookvleesschotsen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 2 personen
259kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
21g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 5 plakken runderrookvlees
  • 4 zwarte olijven
  • 1 venkelknol
  • 1 sinaasappel
  • 1,5 theelepel mosterd
  • 60 gram skyr, naturel
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Plakjes rookvlees kun je net als ontbijtspek en rauwe ham knapperig bruin bakken. Na afkoelen kun je de plakjes dan in schotsen breken.

  1. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard.
  2. Spreid de plakjes rookvlees uit in een antiaanbakkoekenpan en bak ze op matig hoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  3. Halveer de olijven. Halveer de venkel en verwijder de stelen. Schaaf of snijd de venkelhelften tot aan het kontje in flinterdunne repen.
  4. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd 2 eieren elk in 4 partjes. Prak in een kom het laatste ei met een vork heel fijn.
  5. Halveer de sinaasappel en pers één helft uit. Roer het sinaasappelsap met mosterd, skyr, wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de spinazie en venkel luchtig door de dressing.
  6. Verdeel de salade over wijde kommen. Breek de plakjes rookvlees in schotsen en steek ze in de venkelsalade. Leg de partjes ei en de olijven ertussen.

Tip van FitChef

Deze venkelsalade is lekker met een ciabatta of een dikke snee volkoren vloerbrood.