Salade van bloemkoolrijst met gegrilde courgette
Salade van bloemkoolrijst met gegrilde courgette
354kcal Per persoon
11g Eiwitten
40g Kh
17g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 50 gram wortel
- 1 cm gember (7 g)
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- ½ citroen
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 15 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Snijd de courgette in plakjes en besmeer met een kwastje licht met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Verhit een grillpan en grill de courgetteplakjes aan beide kanten zo’n 3 à 4 minuten.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst samen met de kurkuma gaar in zo'n 2 minuten. Giet af en laat afkoelen.
- Rasp de wortel en het plakje verse gember, snipper de rode ui en pers het teentje knoflook. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
- Meng in een schaaltje de andere helft van de olie met het citroensap, het teentje knoflook, gember, komijn, kaneel en wat peper en zout. Roer goed door elkaar.
- Doe de bloemkoolrijst, wortel, rode ui, kikkererwten en rozijnen samen in een schaal. Giet de dressing hier overheen en hussel alles goed door elkaar.
- Verdeel de bloemkoolrijstsalade over een bord en leg de gegrilde plakjes courgette erop.
Tip van FitChef
Garneer de bloemkoolrijstsalade met verse koriander of munt.