Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Salade van bloemkoolrijst met gerookte forel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Salade van bloemkoolrijst met gerookte forel
386kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
13g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 1 bosuitje
  • 1 forelfilet, gerookt
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 ½ eetlepel witte wijnazijn (23 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar, giet af en laat een beetje afkoelen.
  2. Snijd de komkommer en paprika in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes en de bosui in ringetjes. Snijd de forel in stukjes.
  3. Meng de bloemkoolrijst in een schaal met de komkommer, paprika, zongedroogde tomaat, bosui en forel.
  4. Meng in een klein schaaltje de olijfolie met de azijn en wat peper en zout tot een dressing. Roer de dressing door de rijstsalade.
  5. Serveer de salade van bloemkoolrijst met forel en zongedroogde tomaat op een bord.

Tip van FitChef

1. Besprenkel de salade van met wat citroensap voor wat extra frisheid.
2. Roer een handje rucola door de salade.