Salade van bloemkoolrijst met sinaasappel & kip
Salade van bloemkoolrijst met sinaasappel & kip
425kcal Per persoon
33g Eiwitten
32g Kh
18g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 1 sinaasappel
- 100 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel sambal (3 g)
- ½ eetlepel ketjap manis (5 ml)
- 1 handje rucola (30 g)
- 1 cm gember (7 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de tuinerwten in een pan in 4 minuten beetgaar. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1-2 minuten.
- Snijd de komkommer in blokjes en de bosui in dunne ringetjes. Schil de sinaasappel dik en vang wat van het sap op. Snijd de partjes sinaasappel in stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en pers het teentje knoflook. Meng de kip in een schaaltje met de helft van de olie, knoflook, sambal en ketjap.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin de kipstukjes gaar en goudbruin in 5 minuten.
- Doe de bloemkoolrijst, tuinerwten, komkommer, bosui, sinaasappel, kipstukjes en rucola samen in een schaal en hussel door elkaar.
- Rasp het plakje gember. Maak een dressing van het sinaasappelsap, andere helft van de olie, gember, mosterd en azijn door dit in een klein schaaltje doorelkaar te kloppen.
- Giet de dressing bij de bloemkoolrijstsalade en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Je kan deze bloemkoolrijstsalade ook nog bestrooien met een in ringetjes gesneden bosuitje.