Saladebowl met geitenkaas bolletjes
Ingrediënten
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode ui
- ½ teen knoflook (3 g)
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 1 handje spinazie (25 g)
- 50 gram geitenkaas bolletjes
Dit keer maken we deze heerlijke saladebowl met geitenkaasbolletjes. Je kan hem eten als lunch maar met wat geroosterd volkoren brood erbij is het ook een makkelijke avondmaaltijd. Door de kikkererwten krijg je behoorlijk wat vezels en koolhydraten binnen zodat je lekker lang vol zit. En ja, ook koolhydraten. Dat lees je goed! Die hebben we zeker ook nodig om te kunnen functioneren. Van niets doen tot nadenken en van bewegen tot sporten. Al onze cellen hebben glucose nodig om hun werk te kunnen doen. Geniet dus met volle teugen van deze saladebowl met geitenkaas!
Zo maak je dit recept
- Spoel de kikkererwten in een vergiet met koud water. Snijd de ui in dunne partjes en hak of pers de knoflook.
- Maak een dressing met de yoghurt, knoflook, peper en zout. Verdun tot een dressing met een klein scheutje water.
- Verdeel eerst de spinazie in de kom. Verdeel vervolgens de geitenkaasbolletjes, rode ui en kikkererwten over de spinazie. Sprenkel de dressing over de saladebowl.
Tip van FitChef
1. Neem de salade mee in een afsluitbare kom. Neem de dressing in een apart bakje mee.
2. Breng de dressing op smaak met een kneepje citroensap.
3. Lekker om wat verse tijm of koriander door deze saladebowl te doen.
4. Je kan de geitenkaasbolletjes ook vervangen door feta of stukjes (Parmezaanse) kaas.