Nieuw!
Shakshuka met gehakt & aubergine
Shakshuka met gehakt & aubergine
453kcal Per persoon
32g Eiwitten
21g Kh
26g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 aubergine
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 175 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 ei
Geniet eens van deze superlekkere shakshuka met (plantaardig) gehakt en aubergine! Shakshuka is een eenpansgerecht van eieren in een pittige tomatensaus en met dit gerecht kun je nou écht alle kanten op. Oorspronkelijk komt het uit Tunesië, maar het wordt in het hele Midden-Oosten en Middellandse Zeegebied gegeten met steeds weer andere kruiden- en groentecombinaties. Dus ga los en gebruik je eigen favoriete kruiden en (restjes!) groenten. Of maak deze lekkere shakshuka met gehakt en aubergine volgens ons recept!
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan het gehakt en de kruiden toe en rul dit 4 minuten mee. Voeg de aubergine, tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en roer alles goed doorelkaar. Laat dit nog 5 minuten zachtjes stoven.
- Maak met een lepel een kuiltje in het midden van de pan en breek hierin het ei. Dek de pan af met een deksel en laat zo’n 8 minuten doorgaren.
- Serveer de shakshuka met gehakt en aubergine op een bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Ook lekker met verse peterselie en wat verkruimelde feta.