Snelle couscoussalade met tonijn
Snelle couscoussalade met tonijn
599kcal Per persoon
58g Eiwitten
66g Kh
11g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ei
- 2 tomaten
- ½ rode ui
- 5 zwarte olijven
- ½ citroen
- 160 gram tonijn uit blik, in water
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 6-8 minuten.
- Kook ruim water in een steelpan en kook het ei in 5-6 minuten zacht, of in 7-8 minuten hard.
- Snijd de tomaten in parten, snipper de ui en snijd de zwarte olijven in stukjes.
- Rasp de schil van de citroen en snijd er 1 partje af. Pers de citroen uit.
- Laat het ei schrikken, pel en snijd doormidden.
- Meng een halve eetlepel citroensap met de olijven, ui, sperziebonen en de tomaat door de couscous. Verdeel de tonijn erover en garneer met de citroenrasp.
- Serveer met het ei en een partje citroen.
Tip van FitChef
Deze couscoussalade is ook heel lekker met zalm of vis naar keuze.