⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u27m28s

Snelle couscoussalade met tonijn

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
583kcal Per persoon
Eiwit
58g Eiwit
Koolhydraten
66g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • 5 zwarte olijven
  • ½ citroen
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. 
  2. Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 6-8 minuten.
  3. Kook ruim water in een steelpan en kook het ei in 5-6 minuten zacht, of in 7-8 minuten hard. 
  4. Snijd de tomaten in parten, snipper de ui en snijd de zwarte olijven in stukjes. 
  5. Rasp de schil van de citroen en snijd er 1 partje af. Pers de citroen uit.
  6. Laat het ei schrikken, pel en snijd doormidden.
  7. Meng een halve eetlepel citroensap met de olijven, ui, sperziebonen en de tomaat door de couscous. Verdeel de tonijn erover en garneer met de citroenrasp. 
  8. Serveer met het ei en een partje citroen.

Tip van FitChef

Deze couscoussalade is ook heel lekker met zalm of vis naar keuze.