Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zoete couscous met abrikozen, noten & feta

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Zoete couscous met abrikozen, noten & feta
775kcal Per persoon
Eiwitten
23g Eiwitten
Kh
112g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 4 abrikozen, gedroogd
  • 3 tomaten
  • 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 snufje komijnpoeder (1 g)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 30 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Met deze zoete couscous met abrikozen, noten en feta is het optimaal genieten! Dit prachtige gerecht staat binnen 10 minuten op tafel.

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  2. Snijd de abrikozen doormidden en de tomaten in stukjes. Hak de noten grof. 
  3. Verwarm de tomaatstukjes met het komijnpoeder en de abrikozen een paar minuten in een pan totdat ze zacht worden. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Schep de honing met de helft van de feta door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de feta en de gehakte noten over de tomatensaus.
  5. Serveer de couscous met de saus.

Tip van FitChef

1. Lekker met een eetlepel gehakte, verse peterselie.
2. Je kunt de honing ook vervangen door agavesiroop.