Zoete couscous met abrikozen, noten & feta
Zoete couscous met abrikozen, noten & feta
775kcal Per persoon
23g Eiwitten
112g Kh
26g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 4 abrikozen, gedroogd
- 3 tomaten
- 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 30 gram witte kaas (feta)
Met deze zoete couscous met abrikozen, noten en feta is het optimaal genieten! Dit prachtige gerecht staat binnen 10 minuten op tafel.
Zo maak je dit recept
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de abrikozen doormidden en de tomaten in stukjes. Hak de noten grof.
- Verwarm de tomaatstukjes met het komijnpoeder en de abrikozen een paar minuten in een pan totdat ze zacht worden. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de honing met de helft van de feta door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van de feta en de gehakte noten over de tomatensaus.
- Serveer de couscous met de saus.
Tip van FitChef
1. Lekker met een eetlepel gehakte, verse peterselie.
2. Je kunt de honing ook vervangen door agavesiroop.