Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Snelle kip curry met bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Snelle kip curry met bloemkoolrijst
340kcal Per persoon
Eiwitten
33g Eiwitten
Kh
9g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • 100 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 50 ml kokosmelk
  • 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de rode peper met kerriepoeder. 
  3. Voeg de kipfilet toe aan het kerrie mengsel en bak 3-5 minuten op matig vuur. Voeg de kokosmelk en de broccoliroosjes toe en schep goed om. Laat de curry nu nog een minuut of 8-10 zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de kip curry.

Tip van FitChef

Bestrooi de kip curry met verse peterselie of koriander.