Snelle kip curry met bloemkoolrijst
Snelle kip curry met bloemkoolrijst
340kcal Per persoon
33g Eiwitten
9g Kh
19g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 50 ml kokosmelk
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de rode peper met kerriepoeder.
- Voeg de kipfilet toe aan het kerrie mengsel en bak 3-5 minuten op matig vuur. Voeg de kokosmelk en de broccoliroosjes toe en schep goed om. Laat de curry nu nog een minuut of 8-10 zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de kip curry.
Tip van FitChef
Bestrooi de kip curry met verse peterselie of koriander.