Snelle rundvleesstoof met ananas & bloemkoolrijst
Snelle rundvleesstoof met ananas & bloemkoolrijst
397kcal Per persoon
30g Eiwitten
18g Kh
23g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- ½ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 gram runderreepjes
- ½ theelepel kerriepoeder (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- 50 ml kokosmelk
- 100 gram bloemkoolrijst
Heb je weinig tijd, maar wil je wel dolgraag een heerlijke stoofpot eten? Dan hebben wij het antwoord met deze snelle rundvleesstoof. Dit is bijna net zo lekker als een heerlijk sudderlapje, maar deze rundvleesstoof is al klaar in 20 minuten.
Zo maak je dit recept
- Laat de ananasblokjes en de broccoliroosjes iets ontdooien.
- Snijd de rode peper open en verwijder de zaadlijsten, hak heel fijn.
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de runderreepjes met de rode peper 2 minuten. Voeg het kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, kokosmelk, ananasblokjes en de broccoliroosjes toe aan het vlees en roer goed door. Laat dit 15 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de rundvleesstoof met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Garneer met bosui ringetjes en/of koriander.
2. Roer wat vers limoensap door de rundvleesstoof.