Snelle rundvleesstoof met ananas & bloemkoolrijst
Snelle rundvleesstoof met ananas & bloemkoolrijst
384kcal Per persoon
28g Eiwitten
13g Kh
24g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram ananas stukjes (diepvries)
- 2,25 gram broccoliroosjes (diepvries)
- ½ rode peper
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 125 gram runderreepjes
- 50 ml kokosmelk
- 100 gram bloemkoolrijst
Heb je weinig tijd, maar wil je wel dolgraag een heerlijke stoofpot eten? Dan hebben wij het antwoord met deze snelle rundvleesstoof! Dit is bijna net zo lekker als een heerlijk sudderlapje, maar deze rundvleesstoof is al klaar in 20 minuten.
Zo maak je dit recept
- Laat de ananasblokjes en de broccoliroosjes iets ontdooien.
- Snijd de rode peper open en verwijder de zaadlijsten, hak heel fijn.
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de runderreepjes met de rode peper 2 minuten. Voeg de kokosmelk, de ananasblokjes en de broccoliroosjes toe aan het vlees. Laat dit 15 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de rundvleesstoof met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Het is lekker om wat verse gember of kurkuma toe te voegen aan deze rundvleesstoof.
2. Vervang de runderreepjes eens door vegetarische balletjes of gehakt.