Nieuw!
Spaghetti bami met kip & broccoli
Spaghetti bami met kip & broccoli
663kcal Per persoon
52g Eiwitten
83g Kh
13g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram spaghetti, volkoren
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ui
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook in een andere pan de broccoliroosjes in 5 minuten gaar.
- Snijd het teentje knoflook en de gember fijn. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de kipfilet toe. Voeg na 2 minuten de ui, knoflook en gember toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook 2 minuten mee. Doe de sojasaus, ketjap en sambal bij de kip. Roer alles goed door en verwarm dit nog zo’n 3 minuten mee.
- Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pan met kip. Bak de spaghetti 2-3 minuten mee tot het mengsel wat droger wordt.
- Serveer de spaghetti bami met de broccoliroosjes.
Tip van FitChef
De spaghetti bami is nog lekkerder met een mespuntje 'Chinese Five Spices' erdoor.