Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Spaghetti met broccoli & zongedroogde tomaten

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Spaghetti met broccoli & zongedroogde tomaten
750kcal Per persoon
Eiwit
34g Eiwit
Koolhydraten
89g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
16g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram spaghetti, volkoren
  • 1 broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel zuivelspread
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en zet deze op in een pan water. Kook de broccoli beetgaar in 4 minuten. Giet vervolgens af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd ondertussen het teentje knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook 2 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens de broccoli samen met de zuivelspread, 2 eetlepels water, de geraspte kaas en Italiaanse kruiden toe. Verwarm dit 2 minuten mee tot een romig geheel ontstaat.
  5. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pan met broccoli. Hussel alles goed door elkaar.
  6. Serveer de spaghetti met broccoli en zongedroogde tomaten in een diep bord. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Deze spaghetti is ook lekker met wat verse tijm of basilicum.
2. Gebruik in plaats van geraspte kaas ook eens Parmezaanse kaas.