Nieuw!
Spaghetti met broccoli & zongedroogde tomaten
Spaghetti met broccoli & zongedroogde tomaten
770kcal Per persoon
38g Eiwitten
77g Kh
35g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram spaghetti, volkoren
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
- 40 gram geraspte kaas, 30+
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking.
- Kook de broccolroosjesi beetgaar in 4 minuten. Giet vervolgens af en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd ondertussen het teentje knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook 2 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak dit een minuut mee. Voeg vervolgens de broccoliroosjes samen met de zuivelspread, 2 eetlepels water, de geraspte kaas en Italiaanse kruiden toe. Verwarm dit 2 minuten mee tot een romig geheel ontstaat.
- Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pan met broccoli. Hussel alles goed door elkaar.
- Serveer de spaghetti met broccoliroosjes en zongedroogde tomaten in een diep bord. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Deze spaghetti is ook lekker met wat verse tijm of basilicum.
2. Gebruik in plaats van geraspte kaas ook eens Parmezaanse kaas.