Spaghetti met smaakvolle ansjovissaus
Spaghetti met smaakvolle ansjovissaus
393kcal Per persoon
22g Eiwitten
62g Kh
6g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 1 teen knoflook (5 g)
- 5 cherry tomaten
- 1 courgette
- 5 ansjovisfilets
- ½ eetlepel kappertjes (5 g)
De ansjovis uit dit recept is een echte smaakmaker! Je hebt verder dan ook niet veel nodig om deze heerlijke spaghetti te maken. Ansjovis is een sterk gezouten visje en zit boordevol omega 3-vetzuren. Deze vetten zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Zo hebben ze een positief effect op het tegengaan van hart- en vaatziekten, ze remmen ontstekingen en ook je hersenen hebben baat bij omega 3-vetzuren. Geniet van deze gezonde en smaakvolle spaghetti!
Zo maak je dit recept
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
- Pers de knoflook uit. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in halve plakjes van een halve centimeter dik.
- Voeg de ansjovis en een halve eetlepel olie uit het blikje aan een koekenpan toe. Doe de knoflook erbij en bak samen 2 minuten op laag vuur. Roer goed zodat de ansjovis oplost. Verhoog het vuur en bak de courgette 2 minuten mee. Voeg nu ook de cherrytomaten toe en bak tot ze zacht zijn.
- Schep de kappertjes door de groenten en breng op smaak met peper. Verdun de saus eventueel met wat kookwater. Voeg de spaghetti aan de saus toe, meng goed en verwarm nog 1 minuut.
Tip van FitChef
Het is niet nodig om extra zout aan deze spaghetti toe te voegen. De ansjovis en kappertjes zijn al zout genoeg.