ūü•≥ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Spaghetti met smaakvolle ansjovissaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
352kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
58g Koolhydraten
Vet
5g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 1 teen knoflook
  • 5 cherry tomaten
  • ¬Ĺ courgette
  • 4 ansjovisfilets
  • ¬Ĺ eetlepel kappertjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking, giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  2. Pers de knoflook fijn. Halveer de cherry tomaten en snijd de courgette in halve plakjes van een halve centimeter dik.
  3. Voeg de ansjovis en een halve eetlepel olie uit het blikje aan een koekenpan toe. Doe de knoflook erbij en bak samen 2 minuten op laag vuur. Roer goed zodat de ansjovis oplost. Verhoog het vuur en bak de courgette 2 minuten mee. Voeg nu ook de cherry tomaten toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Schep de kappertjes door de groenten en breng op smaak met peper. Verdun de saus eventueel met het kookwater van de spaghetti. Voeg de spaghetti aan de saus toe, meng goed en verwarm nog 1 minuut.

Tip van FitChef

Het is niet nodig om extra zout aan het gerecht toe te voegen. De ansjovis en kappertjes zijn van zichzelf al zout genoeg.