⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u28m10s

Spaghetti met smaakvolle ansjovissaus

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
393kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
62g Koolhydraten
Vet
6g Vet
Voedingsvezel
11g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 1 teen knoflook
  • 5 cherry tomaten
  • 1 courgette
  • 5 ansjovisfilets
  • ½ eetlepel kappertjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  2. Pers de knoflook uit. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in halve plakjes van een halve centimeter dik.
  3. Voeg de ansjovis en een halve eetlepel olie uit het blikje aan een koekenpan toe. Doe de knoflook erbij en bak samen 2 minuten op laag vuur. Roer goed zodat de ansjovis oplost. Verhoog het vuur en bak de courgette 2 minuten mee. Voeg nu ook de cherrytomaten toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Schep de kappertjes door de groenten en breng op smaak met peper. Verdun de saus eventueel met wat kookwater. Voeg de spaghetti aan de saus toe, meng goed en verwarm nog 1 minuut.

Tip van FitChef

Het is niet nodig om extra zout aan deze spaghetti toe te voegen. De ansjovis en kappertjes zijn al zout genoeg.