Spiegelei met reepjes kalkoenfilet
Spiegelei met reepjes kalkoenfilet
287kcal Per persoon
21g Eiwitten
5g Kh
20g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 4 plakken kalkoenfilet (vleeswaar)
- 1 bosuitje
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 5 cherry tomaten
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 1 ei
Zo maak je dit recept
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes en de bosui in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Roerbak de cherrytomaatjes, bosui en spinazie 4 minuten. Zet apart.
- Verwarm de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de reepjes kalkoenfilet tot ze lichtbruin worden. Breng op smaak met paprikapoeder.
- Breek het ei en laat de inhoud in de pan glijden. Zet het vuur wat zachter en laat het ei stollen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het ei met de groenten op een bord.
Tip van FitChef
Besprenkel de groenten met wat limoensap.