Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Spiegelei met reepjes kalkoenfilet

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Spiegelei met reepjes kalkoenfilet
287kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
5g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
3g Vezels

Ingrediënten

  • 4 plakken kalkoenfilet (vleeswaar)
  • 1 bosuitje
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 5 cherry tomaten
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 1 snufje paprikapoeder (1 g)
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de kalkoenfilet in reepjes en de bosui in stukjes van ongeveer 1 cm.
  2. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Roerbak de cherrytomaatjes, bosui en spinazie 4 minuten. Zet apart.
  3. Verwarm de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de reepjes kalkoenfilet tot ze lichtbruin worden. Breng op smaak met paprikapoeder.
  4. Breek het ei en laat de inhoud in de pan glijden. Zet het vuur wat zachter en laat het ei stollen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer het ei met de groenten op een bord. 

Tip van FitChef

Besprenkel de groenten met wat limoensap.