Spinazie-bloemkoolrijst met portobello’s
Spinazie-bloemkoolrijst met portobello’s
206kcal Per persoon
11g Eiwitten
17g Kh
10g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 portobello's
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 blokje groentebouillon
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
- 100 gram spinazie
Deze veganistische spinazierijst met portobello’s is superlekker en ook nog eens heel makkelijk om te maken! Let wel op dat ook je mosterd en bouillonblokjes vegan zijn. Verder is het gewoon simpelweg genieten met dit gerecht!
Zo maak je dit recept
- Snijd de ui in parten en de portobello’s in brede repen.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui en portobello 1 minuut. Voeg 100 ml water en het verkruimelde bouillontablet toe en laat de bouillon in 5-8 minuten inkoken. Breng op smaak met mosterd.
- Kook ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten. Roer de spinazie hand voor hand door de warme bloemkoolrijst en laat zo de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de spinazierijst met de portobello’s.
Tip van FitChef
1. Uiteraard kun je de portobello's vervangen door kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen.
2. De spinazierijst is lekker met verse oregano.