Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst
Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst
516kcal Per persoon
36g Eiwitten
23g Kh
31g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 130 gram magere kwark
- 1 ½ eetlepel pindakaas (30 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 200 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram spitskool, voorgesneden
Zo maak je dit recept
- Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
- Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met de spitskool met ei en pindasaus.
Tip van FitChef
1. Roer wat vers limoensap door de pindasaus.
2. Garneer de spitskool met verse koriander of peterselie.