Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst
Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst
414kcal Per persoon
28g Eiwitten
17g Kh
26g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ei
- 90 gram magere kwark
- 1 eetlepel pindakaas
- ½ theelepel sambal
- 100 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 200 gram spitskool, voorgesneden
Zo maak je dit recept
- Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
- Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met de spitskool met ei en pindasaus.
Tip van FitChef
Uiteraard kun je ook een hele spitskool kopen en deze zelf klein snijden.