Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst
414kcal Per persoon
Eiwitten
28g Eiwitten
Kh
17g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 90 gram magere kwark
  • 1 eetlepel pindakaas
  • ½ theelepel sambal
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
  2. Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de spitskool met ei en pindasaus.

Tip van FitChef

Uiteraard kun je ook een hele spitskool kopen en deze zelf klein snijden.