Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Spitskool met ei, pindasaus & bloemkoolrijst
516kcal Per persoon
Eiwitten
36g Eiwitten
Kh
23g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
12g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 130 gram magere kwark
  • 1 ½ eetlepel pindakaas (30 g)
  • 1 theelepel sambal (5 g)
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng water met zout aan de kook en laat het ei 6-8 minuten koken. Laat schrikken onder de koude kraan en pel het ei. Snijd in de lengte doormidden.
  2. Roer de kwark, pindakaas en sambal tot een sausje. Voeg een scheutje water toe en breng het sausje op smaak met zout.
  3. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  4. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de spitskool in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met de spitskool met ei en pindasaus.

Tip van FitChef

1. Roer wat vers limoensap door de pindasaus.
2. Garneer de spitskool met verse koriander of peterselie.