Nieuw!
Zoete aardappel-boerenkool stamppot met runderreepjes
Zoete aardappel-boerenkool stamppot met runderreepjes
639kcal Per persoon
38g Eiwitten
81g Kh
18g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 150 gram boerenkool (diepvries)
- 125 gram runderreepjes
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 3 eetlepels halfvolle melk (45 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en kook dit nog eens 10 minuten mee.
- Doe de runderreepjes in een schaaltje en meng met de sambal, honing en ketjap. Roer goed door elkaar.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes in 4 minuten gaar.
- Giet de aardappel en boerenkool af en stamp met de melk tot een puree. Breng op smaak met mosterd, paprikapoeder, peper en zout.
- Serveer de stamppot met de pittige runderreepjes.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
1. Het is ook lekker om een deel van de zoete aardappels te vervangen door gewone aardappels of door knolselderij.
2. Uiteraard kun je voor deze stamppot ook verse boerenkool gebruiken.