⏱42% Black Friday Korting!

1d03u15m54s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Stamppot van zoete aardappel met gerookte zalm

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Stamppot van zoete aardappel met gerookte zalm
442kcal Per persoon
Eiwit
19g Eiwit
Koolhydraten
55g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram spinazie
  • 60 ml halfvolle yoghurt
  • 50 gram gerookte zalm
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze stamppot van zoete aardappel met gerookte zalm zorgt voor een kleurrijk en vooral ook lekker feestje op je bord! Zoete aardappel zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Wat betreft het aantal koolhydraten is het verschil met gewone aardappelen niet zo groot (er zit zelfs iets meer in), maar er zitten wel veel meer voedingsvezels in. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel.

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukjes. Kook ze in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de rode ui in dunne ringen.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui heel zachtjes een paar minuten. Zet het vuur wat hoger en voeg de spinazie hand voor hand toe aan de ui. Schep regelmatig om totdat de spinazie is geslonken.
  4. Giet de aardappels af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de aardappels heel grof en roer de yoghurt erdoor.
  5. Schep het spinaziemengsel door de gestampte aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe wanneer de aardappels te droog zijn.
  6. Serveer de stamppot met de gerookte zalm ernaast.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

1. Garneer de stamppot met verse peterselie of dille.
2. Je kan de stamppot van zoete aardappel ook maken met gewone aardappels of maak een combinatie van beide!