Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zoete aardappel stamppot met spinazie & feta

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel stamppot met spinazie & feta
474kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
67g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 250 gram zoete aardappel
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 bosuitje
  • 50 gram witte kaas (feta)
  • 100 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook ruim water in een pan en voeg het bouillonblokje toe. 
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel 10-15 minuten in de bouillon. Giet daarna af maar bewaar een beetje van het kookvocht. 
  3. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Verkruimel de feta.
  4. Stamp de zoete aardappel grof en roer de spinazie er hand voor hand door tot het gaat slinken. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïger te maken,
  5. Meng de zongedroogde tomaat, de helft van de feta en de helft van de bosui door de stamppot. Verdeel de rest van de feta en bosui erover.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

Strooi wat chilivlokken over de zoete aardappelstamppot als je van pittig houdt!