Zoete aardappel stamppot met spinazie & feta
Ingrediënten
- 1 blokje groentebouillon
- 250 gram zoete aardappel
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 bosuitje
- 50 gram witte kaas (feta)
- 100 gram spinazie
Deze zoete aardappel stamppot met spinazie en feta zou zo maar eens jouw nieuwe favoriete maaltijd kunnen zijn! Deze maaltijd is, met maar 6 ingrediënten, hartstikke simpel om te maken en de smaak is superlekker! Ook is zo'n puree perfect om lekker veel groente binnen te krijgen. Zo bevat bijvoorbeeld zoete aardappel ontzettend veel goeds voor jou. Of probeer eens een stamppot van half zoete aardappel en voor de andere helft bloemkool. Dat is ook erg lekker. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Kook ruim water in een pan en voeg het bouillonblokje toe.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel 10-15 minuten in de bouillon. Giet daarna af maar bewaar een beetje van het kookvocht.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Verkruimel de feta.
- Stamp de zoete aardappel grof en roer de spinazie er hand voor hand door tot het gaat slinken. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïger te maken.
- Meng de zongedroogde tomaat, de helft van de feta en de helft van de bosui door de zoete aardappel stamppot. Verdeel de rest van de feta en bosui erover.
Benodigdheden:
- Stamper
Tip van FitChef
1. Strooi wat chilivlokken over de zoete aardappelstamppot als je van pittig houdt!
2. Maak ook eens een puree van half zoete aardappel, half gewone aardappels. Of probeer de combinatie van zoete aardappel en bloemkool.