Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Stamppotje met spruitjes & geitenkaas

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Stamppotje met spruitjes & geitenkaas
440kcal Per persoon
Eiwit
21g Eiwit
Koolhydraten
60g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen, iets kruimig
  • 150 gram spruitjes (diepvries)
  • 3 schijfjes verse geitenkaas
  • 5 cherry tomaten
  • 50 ml halfvolle melk
Voeg toe aan boodschappenlijst

Dit stamppotje met spruitjes en geitenkaas is zo klaar en hartstikke lekker! Als je wilt kun je er ook volop mee variëren. Met een stamppot kun je echt alle kanten op. Vervang een deel van de aardappels eens door zoete aardappel of door knolselderij. Je krijgt zo minder koolhydraten binnen en de smaak is weer eens anders. Ook kun je voor wat meer pit sambal naar smaak door de melk en dus door de puree roeren. En in plaats van zachte geitenkaas kun je ook blokjes harde geitenkaas door dit stamppotje met spruitjes mengen. Genoeg keuze!

Zo maak je dit recept

  1. Schil de aardappels en snijd in stukken.
  2. Giet in een grote pan zoveel water dat de aardappels net onder water staan. Kook ze op matig vuur in 18 minuten gaar.
  3. Bereid de spruitjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes. Snijd de tomaatjes in partjes.
  5. Giet de aardappelen af en stamp met melk tot een puree. Schep de spruitjes en de geitenkaas erdoor en warm de stamppot nog even op.
  6. Verdeel de tomaatjes over de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Benodigdheden

  • Stamper

Tip van FitChef

1. Ook lekker om even een uitje mee te fruiten.
2. Doe ook eens wat zongedroogde tomaatjes door deze stamppot. De olie van de zongedroogde tomaatjes is ook heel smaakvol.