Stevige tofu omelet met gebakken tomaat
Stevige tofu omelet met gebakken tomaat
311kcal Per persoon
20g Eiwitten
5g Kh
23g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 gram tofu, naturel
- 2 tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kluts in een kom de eieren los met een vork. Beng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tofu in kleine blokjes en dep ze droog. Snijd de tomaten doormidden en bestrooi de snijvlakken met peper en zout.
- Verwarm de heft van de olie in een koekenpan en bak de tomaten op het snijvlak 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg even apart op een bordje.
- Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en roerbak de tofu in 3-5 minuten bruin. Giet het eimengsel bij de tofu in de pan en bak de omelet in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de tofu-omelet met de gebakken tomaten.
Tip van FitChef
Klop de eieren los met een halve eetlepel verse peterselie.