Stevige tofu omelet met gebakken tomaat
311 kcal  per persoon
20g  Eiwitten
5g  Kh
23g  Vetten
3g  Vezels
Ingrediënten
- 2 eieren
 - 50 gram tofu, naturel
 - 2 tomaten
 - 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
 
Zo maak je dit recept
- Kluts in een kom de eieren los met een vork. Beng op smaak met peper en zout.
 - Snijd de tofu in kleine blokjes en dep ze droog. Snijd de tomaten doormidden en bestrooi de snijvlakken met peper en zout.
 - Verwarm de heft van de olie in een koekenpan en bak de tomaten op het snijvlak 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg even apart op een bordje.
 - Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en roerbak de tofu in 3-5 minuten bruin. Giet het eimengsel bij de tofu in de pan en bak de omelet in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
 - Serveer de tofu-omelet met de gebakken tomaten.
 
Tip van FitChef
Klop de eieren los met een halve eetlepel verse peterselie.



