Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Stevige tofu omelet met gebakken tomaat

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Stevige tofu omelet met gebakken tomaat
311kcal Per persoon
Eiwit
20g Eiwit
Koolhydraten
5g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gram tofu, naturel
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kluts in een kom de eieren los met een vork. Beng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes en dep ze droog. Snijd de tomaten doormidden en bestrooi de snijvlakken met peper en zout.
  3. Verwarm de heft van de olie in een koekenpan en bak de tomaten op het snijvlak 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg even apart op een bordje.
  4. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en roerbak de tofu in 3-5 minuten bruin. Giet het eimengsel bij de tofu in de pan en bak de omelet in 3-4 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveer de tofu-omelet met de gebakken tomaten.

Tip van FitChef

Klop de eieren los met een halve eetlepel verse peterselie.