Texaanse chili

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
474kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
31g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 125 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 125 gram kidneybonen
  • 1.5 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • ½ theelepel tabasco
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snipper de ui grof. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in stukjes.
  2. Verwarm een hapjespan zonder vet. Leg het gehakt erin en laat er op laag vuur eerst wat vet uit lopen. Bak het gehakt daarna op hoger vuur al omscheppend rul en knapperig.
  3. Pers de knoflook erboven uit en schep er ui, tomaat, paprika en paprikapoeder door. Bak 2 minuten. 
  4. Voeg de bonen en Italiaanse kruiden toe met smaak zout en tabasco. Voeg zo nodig een scheut water toe en laat de chili 10 minuten zachtjes sudderen.