Nieuw!
Thaise salade met pinda-gehaktballetjes
Thaise salade met pinda-gehaktballetjes
481kcal Per persoon
27g Eiwitten
20g Kh
32g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram rundergehakt, mager
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel pindakaas (10 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ komkommer
- 125 gram wortel
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ limoen
- 1 handje gemengde sla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Doe het gehakt met de helft van de sojasaus en de pindakaas in een kom. Kneed dit met je handen door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Snijd de wortel met een dunschiller in de lengte in slierten. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers het teentje knoflook.
- Maak een dressing van de andere helft van de olie, de resterende sojasaus, 1 eetlepel limoensap en het teentje knoflook.
- Doe de sla samen met de komkommer, wortel en paprika in een kom. Giet de dressing erover en hussel door elkaar.
- Serveer de Thaise salade met de gehaktballetjes. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
1. Ook lekker met wat radijsjes en/of sesamzaadjes.
2. Maak de gehaktballetjes pittig door een halve theelepel sambal door het gehakt te mengen.