Toast met kikkererwten scramble
Toast met kikkererwten scramble
321kcal Per persoon
13g Eiwitten
38g Kh
13g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kikkererwten, uit blik
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 boterham, volkoren
Zo maak je dit recept
- Spoel de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Prak de kikkererwten met een vork tot een grof mengsel.
- Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verhit de olie in een pan, voeg de paprika toe en bak 3 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de kikkererwten en de kurkuma toe en bak 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster intussen het brood in een droge koekenpan.
- Serveer de kikkererwtenscramble met het geroosterde brood.
Tip van FitChef
Wanneer je haast hebt kun je dit ontbijtje natuurlijk ook maken zonder het brood te roosteren.