Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Toast met kikkererwten scramble

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Toast met kikkererwten scramble
321kcal Per persoon
Eiwit
13g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 100 gram kikkererwten, uit blik
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje kurkuma
  • 1 handje spinazie
  • 1 boterham, volkoren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Prak de kikkererwten met een vork tot een grof mengsel.
  2. Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook.
  3. Verhit de olie in een pan, voeg de paprika toe en bak 3 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de kikkererwten en de kurkuma toe en bak 2 minuten mee. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster intussen het brood in een droge koekenpan.
  5. Serveer de kikkererwtenscramble met het geroosterde brood.

Tip van FitChef

Wanneer je haast hebt kun je dit ontbijtje natuurlijk ook maken zonder het brood te roosteren.