Tofu scramble met toast
Tofu scramble met toast
349kcal Per persoon
21g Eiwitten
21g Kh
20g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram tofu, naturel
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje kurkuma (1 g)
- 1 boterham, volkoren
- 5 cherry tomaten
Zo maak je dit recept
- Snijd de tofu in plakjes en dep deze droog. Verkruimel de tofu met je handen in een schaaltje.
- Snipper de sjalot en pers het teentje knoflook.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg na 2 minuten de knoflook, tofu en kruiden toe. Bak dit zo’n 4 minuten op middelhoog vuur.
- Rooster intussen het brood en snijd de tomaatjes in vieren.
- Serveer het brood met de tofuscramble en tomaatstukjes.
Tip van FitChef
Garneer de tofuscramble met verse kruiden zoals koriander, bieslook of peterselie.