Tofu teriyaki met Shanghai paksoi & bloemkoolrijst
Tofu teriyaki met Shanghai paksoi & bloemkoolrijst
303kcal Per persoon
18g Eiwitten
9g Kh
22g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 1 krop Shanghai paksoi
- 5 radijsjes
- 100 gram tofu, naturel
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd het kontje van de Shanghai paksoi en maak de bladeren los. Halveer de radijsjes. Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu knapperig. Schenk de helft van de sojasaus erbij en bak al omscheppend tot het vocht verdampt is en de tofu donkerbruin is. Schep de tofu op een bordje.
- Verwarm de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de radijsjes en de paksoibladeren 3-4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi beetgaar is.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer de bloemkoolrijst met de Shanghai paksoi en radijsjes. Schep de tofuteriyaki erop.
Tip van FitChef
Meng 1-2 eetlepels mirin (rijstwijn) of sherry door de sojasaus.