Tonijntorentje met cottage cheese
Tonijntorentje met cottage cheese
100kcal Per persoon
16g Eiwitten
4g Kh
2g Vetten
1g Vezels
Ingrediënten
- 8 cherry tomaten
- 1 eetlepel oregano, vers
- 1 eetlepel kappertjes (10 g)
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 snufje paprikapoeder (1 g)
- ½ eetlepel tomatenpuree (10 g)
- 200 gram cottage cheese
- 1 handje veldsla (30 g)
Dit tonijntorentje met cottage cheese is een heerlijk zomers voorgerechtje en je zet het echt in 10 minuten op tafel. Leuk om er elke keer net een ander torentje van te maken. Je kunt bijvoorbeeld variëren met rode zalm, gerookte makreel of Hollandse garnalen. En in plaats van kappertjes kun je ook piepkleine blokjes paprika of olijven erdoor mengen.
Zo maak je dit recept
- Snijd de tomaatjes in vieren en leg apart. Hak de oregano fijn. Laat de kappertjes in een zeef uitlekken en hak ze fijn.
- Laat de tonijn in een zeef uitlekken en doe over in een kom. Schep er paprikapoeder, tomatenpuree, oregano en kappertjes door en meng alles goed. Schep er vervolgens de cottage cheese door en voeg zo nodig wat zout en versgemalen peper toe.
- Zet de ringvorm op een bord en vul de ring met een kwart van het tonijnmengsel. Druk goed aan en trek de ring voorzichtig omhoog. Maak op dezelfde manier nog 3 tonijntaartjes.
- Verdeel de veldsla en tomaatjes eromheen.
Benodigdheden:
- Ringvorm (Ø 5-6 cm en 4 cm hoog)
Tip van FitChef
1. Wat je over hebt is heerlijk op een boterham.
2. Geen ringvorm? Serveer de tonijn dan gewoon als 'salade'.